بزرگترین میدانگاه شهری تهران به بهره برداری می رسد ، 3 محله پایتخت به هم وصل می شوند

به گزارش آیان کتاب، بهره برداری از میدانگاهی در میانه پایتخت 3 محله 17 شهریور، امین حضور و ایران را به هم وصل می کند.

بزرگترین میدانگاه شهری تهران به بهره برداری می رسد ، 3 محله پایتخت به هم وصل می شوند

خبرنگاران - مجید جباری: انتظار 6ساله مردم محله های 17شهریور، ایران و امین حضور فردا به سر می آید. بزرگ ترین میدانگاه شهری تهران در خیابان امیرکبیر شنبه افتتاح می شود؛ میدانگاهی مدرن که همه ویژگی های یک پیاده راه امروزی را دارد؛ از راستا دوچرخه سواری و پیاده راه گرفته تا فضای سبز و اماکنی برای ورزش و نشاط ؛ جایی برای توقف از سر اشتیاق و لحظه ای نشستن رهگذران و ساکنان محل؛ فرصتی برای درنگ و تعامل و درکردن خستگی های روزمره. میدانگاه امیرکبیر درست بالای تونلی با همین نام، 3محله قدیمی 17شهریور، ایران و امین حضور را به هم وصل می کند.

با اینکه معماری و بافت شهری محله های اطراف با گذشته توفیر زیادی پیدا کرده، اما هنوز هم ردپایی از روزگار قدیم در کوچه پس کوچه های محله شکوفه دیده می شود. با این حال، خیلی از ساکنان محله های اطراف برای قدم گذاشتن بر سنگفرش های میدانگاه لحظه شماری می کنند. قدیمی ترهای پا به سن گذاشته اما سعی دارند رضایتشان را از راه اندازی پلازای شهری در حوالی خانه شان دست کم تا افتتاح آن پنهان کنند. عده دیگر هم رضایتشان مشروط است و معتقدند که این طرح باید راه بیفتد و دست کم 6 ماه از آن بگذرد تا نظرشان را بگویند. این گروه از شهروندان اعتقاد دارند که ساخت طرح های اینچنینی درصورتی برای ساکنان محل خوب است که امنیت محل تامین شود تا به پاتوقی برای معتادان و اوباش تبدیل نشود.

خانم حاجی زاده که بقالی کوچک اما گرم و پررفت وآمدی در نبش محور اصلی میدانگاه دارد، از آن دسته ساکنانی است که رضایت مشروط دارند. او به خبرنگاران گفت: مغازه مان اجاره ای است اما خانه ام دو کوچه بالاتر است. از اینکه بعد از سال ها، خیابان خاکی و محل تجمع جانوران موذی و سگ های ولگرد، به چنین طرحی تبدیل شده، خوشحالم؛ مشروط بر اینکه نیروی انتظامی به صورت 24ساعته از محل مراقبت کند تا زحماتی که برای ساخت پروژه کشیده شده، هدر نرود و اینجا برای خانواده ها و ساکنان محل ناامن نشود. او ادامه داد: بعد از چندسال تحمل سختی ها و آمدن کامیون ها و گرفتاری های دیگری که برای ساکنان ایجاد شده بود حالا امیدوارم ساخت طرحی اینچنینی برای ساکنان محله مفید باشد.

دسته دیگر که کمی جوان تر هستند، از راه اندازی توقفگاهی برای تعامل شهروندان رضایت کامل دارند. مثل خانم ابوالحسنی که مدت هاست از این محل عبور نکرده. نبش خیابان 17شهریور هنگامی که دنبال کسی می گشتم تا درباره میدانگاه امیرکبیر با او صحبت کنم، به گمان اینکه از دست اندرکاران پروژه هستم، خودش پیشقدم شد، وقتی با توضیحاتم درباره پلازا روبرو شد، بی درنگ از تخصص و رشته تحصیلی اش گفت: اتفاقا معماری و شهرسازی خوانده ام. ساختن چنین پلازایی در این محله فوق العاده به نظر می رسد. طرح قشنگی است و سازه هایش نظر مرا به خود جلب کرد. واقعا انتظار دیدن چنین پلازایی را در اینجا نداشتم.

این ساکن 17شهریور درباره ویژگی های میدانگاه های شهری برای محله ها گفت: فضاهای جمعی که خانواده ها بتوانند در آن وقتشان را بگذرانند، در نشاط مردم تأثیر زیادی دارد. ضمن اینکه پلازاهای شهری مثل امیرکبیر، به لحاظ بصری هم برای شهر خوب است. متریال تمیز و درستی در سازه های میدانگاه کار شده و من از این جهت خوشحالم. مردم حتما می توانند از فرصت هایی که این میدانگاه برایشان فراهم می کند، استفاده کنند.

مرد جوانی که خود را شرفی معرفی می کند، همراه 2کودک حدودا 4 و 6ساله اش با کنجکاوی از محور اصلی میدانگاه عبور می کند. او در پاسخ به پرسش ما درباره اهمیت پلازاهای شهری، گفت: وقتی جایی برای پیاده روی و تفرج مردم وجود داشته باشد و شهروندان از پیاده روی در آن لذت ببرند، طبعا بهتر از خیابان خشک و بی روحی است که فقط برای خودروها ساخته شده؛ اما با این حال رضایت ساکنان محله هم شرط است. وقتی می توان از این طرح شهری رضایت داشت که عبور مردم از این گذر به آسایش و آرامش ساکنان آسیب نزند. به نظر من خود مردم باید این موضوع را درنظر بگیرند و مسائل اینچنینی را رعایت کنند.جزئیاتی از پروژه

* 15میلیارد تومان هزینه اجرای پروژه بوده است

* 8400مترمربع مساحت میدانگاه است.

راستا پیاده روی، دوچرخه سواری، فضاهای نشیمن، سایه بان، سازه ورزشی مادر و کودک، کافی شاپ، ساختمان تبادل اجتماعی، فضای کار اشتراکی دارالفنون و زمین بازی بچه ها ازجمله امکانات میدانگاه به شمار می رود

* با این میدانگاه اتصال پیاده 3محله 17شهریور، امین حضور و ایران فراهم می شود

* بیش از 500جای پارک خودرو در فضای زیرین میدانگاه تعبیه شده است

شرفی افزود: این میدانگاه می تواند محل مناسبی برای خانواده ها باشد اما مراقبت از این گذر بسیار مهم است. من معتقدم خود ما شهروندان و ساکنان محله باید در وهله اول از این میدانگاه مراقبت کنیم. ضمن اینکه همکاری نیروی انتظامی و عوامل شهرداری هم در این زمینه مهم است.

دبیر بازنشسته آموزش و پرورش در کنار دوستش در یکی از سایه بان های میدانگاه امیرکبیر نشسته ؛ او که کمی راضی تر از رفیقش به نظر می رسد، با آقای شرفی هم نظر است و برقراری امنیت در محله را اولویت اول و آخر عنوان می کند. همراهش اما به طور کلی به طرح بدبین است و درحالی که از ما دور می شود، می گوید که چنین طرح هایی در نهایت به پاتوق معتادان و اوباش تبدیل می شود؛ موضوعی که از سوی مسئول طرح به کلی رد می شود. او در تشریح طرحی که از آبان ماه تحویل گرفته، به خبرنگاران گفت: صندلی ها و محل های نشستن عابران و رهگذران به گونه ای طراحی شده که فضای لازم را به خوابیدن معتادان نمی دهد. ضمن اینکه نگهبان هایی که به طور شبانه روزی در محل مستقر می شوند، از میدانگاه محافظت می کنند.

با اینکه 3 گروه شهروندان نگاهشان با هم متفاوت است، اما در نهایت هر سه گروه معتقدند که پلازای امیرکبیر در نهایت علاوه بر ساکنان محله، رهگذران و خانواده هایی که به این درنگ گاه می آیند را منتفع می کند؛ مشروط بر اینکه همه چیز خوب پیش برود.

سال 1393 محور جنوبی تونل امیرکبیر در محله شکوفه تهران به بزرگراه امام علی متصل شد و قرار بود پارکینگ طبقاتی تونل هم ساخته شود اما با اینکه عملیات اجرای پارکینگ بیش از 80درصد پیشرفت داشت، پروژه به دلایل مختلفی رها و به محلی برای تجمع زباله و زباله گردی تبدیل شده بود؛ با گذشت بیش از 6سال بلاتکلیفی اما پروژه امیرکبیر جان دوباره گرفت و قرار است شنبه، یکم شهریور میدانگاه امیرکبیر افتتاح شود.

  • 3 میدانگاه دیگر در مرحله اجرا قرار گرفته است

میدانگاه امیرکبیر نخستین پروژه در این مقیاس است که امسال به بهره برداری می رسد اما به جز پروژه امیرکبیر، اکنون 3پروژه دیگر در دست اقدام است؛ میدانگاه خورشید در محله شیخ صدوق در منطقه20، میدانگاه بریانک در منطقه10 و میدانگاه دریافت در محله یافت آباد در منطقه18. از این 3 مورد پروژه میدانگاه خورشید در دست اجراست، میدانگاه بریانک در همین هفته وارد فاز اجرایی شد و میدانگاه دریافت هم از مهرماه وارد فاز اجرایی می شود.

ویدئو | تایم لپسی از مراحل ساخت بزرگ ترین میدانگاه شهری تهران

  • ایجاد فضای مورد نیاز شهروندان در بافت متراکم منطقه 14

کاوه حاجی علی اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران: میدانگاه امیرکبیر بین خیابان های 17شهریور و شکوفه روی تونل امیرکبیر در منطقه14 تهران قرار گرفته است. زمین پروژه یک دهه قبل از سوی شهرداری تهران برای ساخت تونل امیرکبیر خریداری شد و بعد از ساخت تونل و 3طبقه پارکینگ روی آن، به یک فضای رهاشده تبدیل شده بود. از این رو از سال1397 این پیشنهاد به شهرداری منطقه داده شد که این زمین را برای ایجاد یک میدانگاه در اختیار سازمان نوسازی قرار دهد؛ چراکه محله شکوفه محله متراکم و فشرده ای است و فضای باز آنچنانی ندارد. خاتمه با موافقت شهرداری منطقه14، سال1397 و 1398 طرح پروژه تهیه، عملیات اجرایی آن هم از آبان سال1398 شروع شد و قرار است میدانگاه امیرکبیر روز اول شهریور1399 به بهره برداری برسد. در اجرای این پروژه تلاش شده فعالیت های مورد نیاز و مورد تقاضای مردم محله در این فضا جانمایی شود تا هم میدانگاه با خواست جامعه محلی انطباق داشته باشد و هم این فعالیت ها سبب شود که چراغ این فضا همواره روشن بماند تا امکان نظارت و امنیت هم برقرار باشد. ازهمین رو مجموعه ای از فضاهای ورزشی و فرهنگی سربسته در ضلع شمالی میدانگاه ایجاد شد و واحدهای رستورانی هم در آن تعبیه شده است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 15 مهر 1399 بروزرسانی: 15 مهر 1399 گردآورنده: ayanketab.ir شناسه مطلب: 116

به "بزرگترین میدانگاه شهری تهران به بهره برداری می رسد ، 3 محله پایتخت به هم وصل می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگترین میدانگاه شهری تهران به بهره برداری می رسد ، 3 محله پایتخت به هم وصل می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید