جاهای دیدنی ارومیه، معرفی جاذبه های شهر آب ها

به گزارش آیان کتاب، ارومیه مرکز آذربایجان غربی و یکی از بزرگ ترین شهرهای ایران است. این شهر زمستان های سردی دارد و بهتر است در فصل های گرم سال به آن سفر کنید. در اینجا تعدادی از جاهای دیدنی ارومیه را معرفی می کنیم. با خبرنگاران تریپ همراه باشید:

جاهای دیدنی ارومیه، معرفی جاذبه های شهر آب ها

دریاچه ارومیه؛ اولین جاذبه شهر آب ها

این روزها کسی نیست که دریاچه ارومیه را نشناسد، به خصوص بحران بی آبی ای که این سال ها گریبان دریاچه را گرفته بود و اسمش را سر زبان ها انداخت و باعث شد که همه این دریاچه مهم ایران را بشناسند. دریاچه ارومیه یکی از بزرگ ترین دریاچه های آب شور دنیا است. این دریاچه در گذشته به دریاچه رضاییه، چیچست (به معنای درخشنده) و کبودان معروف بود.

دریاچه ارومیه از اواسط دهه 80 آغاز به خشک شدن کرد، اما با برنامه هایی که برای احیای دریاچه انجام شد و بارش های سال 94 دریاچه دوباره تا حدی جان گرفت. تماشا این دریاچه بزرگ که معروفیت دنیای دارد و یکی از مهم ترین جاذبه های طبیعی ایران است را در سفرتان از دست ندهید. دریاچه ارومیه در دل خودش جاذبه های دیگری را هم جای داده که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم:

قلعه کاظم داشی

این قلعه که از جاهای تماشای ارومیه است، از دور شبیه جزیره ای سنگی دیده می گردد. قدیم ها که دریاچه پر آب بود کاظم داشی به صورت شبه جزیره ای در دریاچه ارومیه قرار داشت، اما امروز بیشتر آن در خشکی قرار گرفته. این قلعه در دلش داستان ها و اتفاق های تاریخی زیادی را جا داده است. روایت است که هلاکوخان مغول اموال قیمتی اش را در این قلعه پنهان نموده بود. این قلعه در زمان های مختلف پناهگاه ساکنان هفت روستای اطراف بوده و اسمش را از کاظم خان فرمانده شجاع محافظ روستا گرفته است. در زمان جنگ دنیای اول و جنگ دنیای دوم هم از این قلعه به عنوان پناهگاه استفاده می شده.

جزیره اشک

این جزیره یکی از مهم ترین جزایر دریاچه ارومیه است. جزیره اشک زیستگاه گوزن زرد ایرانی است که این گوزن یکی از گونه های کمیاب گوزن در دنیا است. به جز این نوع گوزن، پرنده های بومی و مهاجر هم در این جزیره زندگی می نمایند. برای رفتن به جزیره اشک باید از سازمان حفاظت محیط زیست مجوز تردد بگیرید.

بازار ارومیه

بازارها قدیمی برخی از شهرها به خودی خود از مجذوب کننده ترین جاذبه های گردشگری شان هستند. بازار ارومیه هم از این دسته بازارهاست. با قدم گذاشتن در تیمچه ها و راسته های این بازار گذر تاریخ را حس می کنید.

قسمت هایی از بازار ارومیه از دوران صفویه و قسمت هایی از دوران زند و قاجار به یادگار مانده اند و بخش هایی دستخوش تغییرات شده اند. در سفرتان به ارومیه از این بازار تماشا کنید و همزمان که از زیبایی های معماری بازار و فضای قدیمی اش لذت می برید، می توانید سوغات ارومیه را تهیه کنید.

آدرس: بین خیابان امام و بعثت

بنای سه گنبد ارومیه

وجود بناهای تاریخی در هر شهری قدمت آن شهر را نشان می دهد. بنای سه گنبد در جنوب شرقی شهر ارومیه و بافت سنتی این شهر واقع شده است و قدمت آن را به دوره سلجوقیان نسبت می دهند. برخی از مورخ ها هم عقیده دارند که این بنا آتشکده ای زرتشتی بوده که بعد از حمله اعراب تبدیل به بنایی متروکه شده، با این حال مدرکی وجود ندارد که این نظریه را ثابت کند. ضمن اینکه علاوه بر معماری بنا که به معماری دوران سلجوقی شباهت دارد، سه کتیبه در این بنا موجود است که مربوط به سال 580 هجری است.

آدرس: خیابان استاد برزگر

کلیساهای ارومیه

از آنجایی که شمال غرب ایران در گذشته محل سکونت ارامنه بوده، در آذربایجان غربی به خصوص ارومیه کلیساهای قدیمی بسیاری وجود دارد. خیلی از کسانی که به این شهر سفر می نمایند بازدید از کلیساهای تاریخی را در برنامه سفرشان می گنجانند. در ادامه چند کلیسای ارومیه را معرفی می کنیم:

کلیسای ننه مریم

این کلیسا یکی از قدیمی ترین کلیساهای دنیا است که عده ای قدمتش را به دوران ساسانی نسبت می دهند و بنا به روایتی در گذشته این کلیسا آتشکده بوده و 3 تن از موبدان هنگام تولد مسیح ستاره ایی درخشان را در حرکت به سمت شرق می بینند و آن را نشانه تولد منجی دانسته و به سمت اورشلیم می روند.

موبدان بعد از بازگشت آتشکده را به کلیسا تبدیل نموده و تبلیغ مسیحیت را آغاز می نمایند. فضای داخلی کلیسا شباهت چندانی به تصویری که از کلیساها داریم ندارد و با قالی های دست باف مفروش شده و در آن صندلی های زیادی وجود ندارد. کلیسای ننه مریم را با نام کلیسای شرق آشور هم می شناسند.

آدرس: خیابان امام، خیابان خیام جنوبی، پشت کلیسای آنجلیک، کلیسای ننه مریم

کلیسای مارسرگیز

قدمت کلیسای مارسرگیز ارومیه را هم مثل کلیسای ننه مریم به دوران ساسانی نسبت می دهند. بنای کلیسای مارسرگیز کاملا از سنگ ساخته شده و بسیار مستحکم است.

بر اساس روایتی شیرین، همسر ناصرخسرو، زنی مسیحی بوده و به خاطر غلبه ایرانیان بر رومیان دستور داده تا این کلیسا ساخته گردد. یکی از جذابیت های رفتن به چنین بناهایی این است که می توانید با قدم گذاشتن در آن ها شخصیت های تاریخی و داستانی ای را که همواره درباره شان شنیده و خوانده اید تصور نموده و خودتان را نزدیک به آن ها احساس کنید. کلیساهای هوانس مقدس، مار دانیال، سورپ سرکیس، کلیسای مارگیور کیس، مارتوما از دیگر کلیساهای ارومیه هستند.

آدرس: روستای سیر

چشمه های آب معدنی ارومیه

چشمه آب معدنی کوه زنبیل

این چشمه در 36 کیلومتری شمال شرق ارومیه قرار گرفته است. چشمه کوه زنبیل در گذشته در هر ثانیه حدود 10 لیتر آب خارج می کرد که این اندازه این روزها کاهش پیدا نموده.

چشمه آب معدنی هفت آباد

مجموع سه چشمه آبگرم معدنی که در کنار همدیگر قرار دارند. چشمه آبگرم هفت آباد یا هفتابه می گوید که به اعتقاد مردم محلی خاصیت درمانی زیادی دارد. چشمه هفت آباد حدود 45 کیلومتر با ارومیه فاصله دارد. چشمه های قیزچه، آب گرم ایستی سو و آب گرم محال بار اندوز از دیگر چشمه های آب معدنی ارومیه هستند.

دریاچه مارمیشو

یکی دیگر از جاهای تماشای طبیعی ارومیه دریاچه مارمیشو است که 45 کیلومتر از ارومیه فاصله دارد و در منطقه سرسبز ترگور قرار گرفته. این دریاچه در اثر ناآرامی های درون زمین به وجود آمده است.

اگر اهل طبیعت گردی هستید و از تماشا زیبایی های طبیعتی بکر لذت می برید، در سفرتان به ارومیه به روستای مارمیشو سر بزنید. و از وقت گذراندن در حاشیه این دریاچه بی نظیر لذت ببرید و در سفر کوتاهتان گونه های گیاهی و جانوری متفاوتی را ببینید.

انتشار: 13 بهمن 1400 بروزرسانی: 8 شهریور 1403 گردآورنده: ayanketab.ir شناسه مطلب: 885

به "جاهای دیدنی ارومیه، معرفی جاذبه های شهر آب ها" امتیاز دهید

1 کاربر به "جاهای دیدنی ارومیه، معرفی جاذبه های شهر آب ها" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاهای دیدنی ارومیه، معرفی جاذبه های شهر آب ها"

1 دیدگاه

ارومیه قلب آذربایجان ❤ 12 فروردین 1403

ارومیه قلب آذربایجان ❤ به دیار آذربایجان ارومیه شهر والیبالی و والیبال نشین خطه آذربایجان دومین شهر ترک نشین ایران بعد از شهر برادر و قارداش تبریز ❤شهر شهیدان باکری ها و امینی ها فرمانده لشگر قهرمان 31عاشورا، شهر کاپیتان تیم ملی والیبال سعید معروف، شهر والیبالی و پایتخت والیبال آذربایجان ، شهر آشیق های آذربایجان، شهر مهد و فرهنگ و قلب ابدی آذربایجان خوش آمدید ❤
آذربایجان دیارنا گوزل اورمیه شهرینه چوخ خوش گلیبسیز ❤
به دیار آذربایجان شهر زیبایی ارومیه خیلی خوش آمدید ❤
ما آذربایجانی ها بخصوص اورمیه ای ها به ترکی ( اورمولوها) خونگرمو مهمان نوازیم ❤

یاشاسین ایران ❤
یاشاسین آذربایجان ❤
یاشاسین اورمیه ❤
❤ ارومیه قلب آذربایجان ❤

پاسخ به ارومیه قلب آذربایجان ❤
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید