راهنمای اخذ حق امضای معماری

به گزارش آیان کتاب، فارغ التحصیلان رشته مهندسی معماری، بعد از اتمام دوره کارشناسی با کارآموزی در دفاتر یا شرکت های مختلف یا کسب مهارت های نرم افزاری سعی در کسب تجربه و ورود به بازار کار حرفه ای مهندسان ساختمان دارند.

راهنمای اخذ حق امضای معماری

جهت دریافت خدمات پتینه نقاشی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

هر فارغ التحصیل رشته های مهندسی ساختمان می تواند پس از اخذ مدرک کارشناسی عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خود گردد. ولی برای ارائه خدمات مهندسی ساختمان نظیر نظارت و اجرا یا طراحی باید در آزمون ورود به حرفه مهندسان یا همان آزمون نظام مهندسی نمره قبولی را کسب نموده تا دارای پروانه اشتغال و حق امضای مهندسی شوند. که پیش احتیاج شرکت در آزمون نظام داشتن حداقل سه سال سابقه کار است که سپری شدن سه سال از تاریخ فارغ التحصیلی به منزله سابقه کار محسوب می گردد. درواقع مهندس فارغ التحصیل بعد از سه سال از کارشناسی می تواند در آزمون نظام شرکت نموده و پس از قبولی پروانه اشتغال بکار مهندسی پایه 3 دریافت نمایید و اصطلاحاً دارای حق امضا و مهر مهندسی گردد تا از سهمیه سالانه خود در نظارت و اجرا و طراحی ساختمان استفاده نمایید. برای آقایان داشتن سرانجام خدمت برای صدور پروانه اشتغال بکار مهندسی الزامی است.

صلاحیت های فعلی موجود برای رشته مهندسی معماری، صلاحیت نظارت (مهندس ناظر معماری ساختمان) ، صلاحیت اجرا (یاری مجری یا همان سرپرست کارگاه یا در پایه 2 به عنوان مهندس مجری ساختمان یا همان رئیس کارگاه) و صلاحیت طراحی معماری که برای طراحی ساختمان های فاز 2 زمین محدود شهری بوده و شامل طراحی پلان ها و برش جهت اخذ تأییدیه نظام مهندسی ساختمان می باشد، همچنین صلاحیت طراحی معماری داخلی نیز در دستور کار دفتر مقررات ملی ساختمان بوده که حق امضای طراحی داخلی نیز به مهندسان معمار اعطا گردد تا مسئولیت طراحی های داخلی و دکوراسیون نیز با تائید مهندس متخصص و کارشناس حوزه طراحی داخلی و نظارت طراحی داخلی انجام پذیرد.

آزمون های نظام مهندسی نیز به صورت آزمون تستی جداگانه برای هرکدام از صلاحیت های نظارت و اجرا برگزار می گردد که آزمون ها رقابتی نبوده و صرفاً صلاحیتی بوده و هر داوطلب با کسب 50% نمره قبول می گردد، با توجه به جزوه باز بودن آزمون ها داوطلبین از کلید واژه منابع آزمون نظام مهندسی استفاده می کنند و در آزمون طراحی معماری که به صورت ترسیم دستی با مداد در 8 ساعت برگزار می گردد برای آشنایی با ضوابط آزمون طراحی معماری استفاده از پکیج آزمون طراحی معماری شامل فیلم های آموزشی و…پیشنهاد می گردد.

آزمون کارشناسی رسمی دادگستری معماری

از آزمون های دیگر تخصصی مهندسین معمار که درآمد مناسبی دارد، آزمون کارشناسی رسمی دادگستری می باشد، که مهندسین معمار می توانند به اختیار در صلاحیت راه و ساختمان که مشترک با رشته مهندسی عمران هست و یا صلاحیت اختصاصی خودشان صلاحیت معماری و تزئینات داخلی نیز شرکت کنند و عنوان کارشناس رسمی دادگستری این صلاحیت را اخذ کنند که به عنوان کارشناس تخصصی در موارد اختلافات تخصصی در طراحی داخلی و دعاوی حقوقی نظر و آنالیز کارشناسی خود را به قاضی پرونده در مورد مورد اشکال دار بیان کنند.

صفحه جدید ما را دنبال کنید

دنبال می کنم

شایان ذکر است، داشتن حق امضا و صلاحیت های مهندسی به عنوان یک فعالیت و درآمد جانبی بوده و درآمد اصلی هر مهندسی بستگی به مهارت ها و توانایی های تخصصی و اجتماعی هر فرد داشته و در این حرفه تفاوت کمترین درآمد یک مهندس تا بالاترین درآمد می تواند حتی بیش از 100 برابر نیز اختلاف داشته باشد.

با آرزوی موفقیت برای همه مهندسین

منبع: اتاق
انتشار: 28 دی 1399 بروزرسانی: 28 دی 1399 گردآورنده: ayanketab.ir شناسه مطلب: 320

به "راهنمای اخذ حق امضای معماری" امتیاز دهید

1 کاربر به "راهنمای اخذ حق امضای معماری" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای اخذ حق امضای معماری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید