هزینه تعمیر مبل چرم : از تشخیص نوع چرم تا عوامل مؤثر بر هزینه
به گزارش آیان کتاب، آیا مبلمان چرمی مورد علاقه شما احتیاج به تعمیر دارد؟ نگران نباشید، تعمیر مبل چرمی آسان تر از آن است که فکرش را می کنید. پارگی یا ریش ریش شدن آن هم به مقدار کم، به معنای این نیست که باید مبلمان خود را به کلی کنار بگذارید. وقتی روی مبلمان خود نشانه هایی از سایش و پارگی مشاهده کردید، سریعاً برای تعمیر دست به کار شوید. هرگونه نشانه ای که مورد غفلت قرار گیرد فقط با گذشت زمان بدتر خواهد شد! بنابراین، اگر می خواهید درباره تعمیر مبل چرم و هزینه های مرتبط با آن بیشتر بدانید، با ویکی ساختمون همراه باشید.

چگونه می توان نوعِ چرم مبلمان را تشخیص داد؟
قبل از صحبت در خصوص تعمیر مبل چرم و هزینه های آن، باید نخست انواع چرم مورد استفاده در ساخت مبلمان چرمی را بشناسیم. اگرچه برای فراوری چرم از پوست حیوانات مختلف استفاده می گردد، اما پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند، بُز و خوک بیشترین کاربرد را دارند. علی رغم وجود طیف متنوعی از چرم در بازار، این متریال را می توان به سه دسته اصلی به توضیح زیر تقسیم کرد:
چرم آنیلین (Aniline Leather)
طبیعی ترین ظاهر را از پوست حیوان نشان می دهد و از نظر زیبایی، کیفیت، بهترین چرم بازار است. روی این چرم فقط یک لایه رنگ زده می گردد، بدون آنکه پوشش سطحی از رنگدانه و پلیمر استفاده گردد. گاهی اوقات یک پوشش سطحی سبک برای افزایش زیبایی بر روی آن اعمال می گردد که در برابر آلودگی و خراش مقاومت کمی دارد. از آنجا که چرم آنیلین در مقایسه با چرم های محافظت شده، بیشتر در معرض جذب آلودگی و خرابی واقع شده است، نگهداری و تمیز کردن منظم برای حفظ شرایط این چرم لازم است.
چرم نیمه آنیلین (Semi-Aniline Leather)
طول عمر بیشتری نسبت به چرم آنیلین دارد و تاحدودی ظاهر طبیعی پوست حیوان را حفظ می نماید. استفاده از مقدار کمی پوشش سطحی که حاوی رنگدانه است، دلیل ماندگاری بیشتر آن است. این رنگ با گذشت زمان ثابت مانده و می تواند در برابر لکه (روغن یا هر ماده دیگری) و آلودگی نیز مقاومت کند. چرم نیمه آنیلین از نظر ارزش بعد از چرم آنیلین قرار می گیرد. در مقایسه با چرم آنیلین به نگهداری کمتری احتیاج دارد.
چرم رنگدانه دار شده (Pigmented Leather)
این نوع چرم از دوام بالایی برخوردار است و تقریباً در بیشتر انواع مبل چرم مورد استفاده قرار می گیرد. بر روی آن از یک پوشش سطح پلیمری که از رنگدانه ها تشکیل شده است برای افزایش دوام به کار گرفته می گردد. این نوع چرم از نظر ارزش در پایین ترین سطح واقع شده است، زیرا ظاهر طبیعی پوست حیوان را به کلی از دست داده و درحقیقت نوعی چرم اصلاح شده است. چرم رنگدانه دار شده به شرایط نگهداری کمی احتیاج دارد.
از دیگر انواع چرم که برای روکش مبلمان استفاده می گردد، می توان به چرم نبوک و جیر نیز اشاره نمود.
انواع تعمیرات مبلمان چرم
نحوه تعمیر مبل چرمی به نوع خرابی و مشکل آن بستگی دارد که به توضیح زیر است:
- خراش: این نوع آسیب می تواند ناشی از عوامل مختلف مانند لبه تیز فلزات، کشیدن ناخن، پنجه حیوانات خانگی، اسباب بازی بچه ها و هر گونه شی تیز باشد. چرم آنیلین به دلیل طبیعی بودن اغلب خراش بر می دارد.
- ترک: این نوع خرابی اغلب به دلیل فشار زیاد بر روی چرم و همچنین به دلیل کهولت ماده ایجاد می گردد (استفاده زیاد). این آسیب در چرم های نامرغوب معمول است.
- لکه: این آسیب می تواند در اثر ریختن جوهر، رنگ، روغن، لکه ناشی از نوشیدنی و مواد غذایی، اسپری و سایر مواد رنگی که ممکن است با مبل چرم تماس داشته باشند، ایجاد گردد.
- تغییر رنگ: رنگ چرم به مرور زمان کمرنگ می گردد. تغییر رنگ در خصوص چرم آنیلین و 100 درصد طبیعی معنایی ندارد و فقط در خصوص چرم های رنگدانه دار شده صادق است. ممکن است به دلیل قرار دریافت در معرض مستقیم نور خورشید، عرق و چربی پوست و روغن مو ایجاد گردد. محصولات تمیزکننده خشن مانند شوینده ها و صابون ها نیز می توانند منجر به تغییر رنگ چرم شوند.
- شکاف و پارگی: این نوع آسیب ها در اثر هر جسم تیز ایجاد می گردد. همچنین شکاف و پارگی می توانند به دلیل استفاده زیاد و تحت فشار قرار دریافت چرم نیز رخ دهند.
- پوسته پوسته شدن: این آسیب در اثر سایش طولانی مدت و پارگی و در اثر تماس مداوم با چربی و روغن ایجاد می گردد. همچنین می تواند به دلیل مایعاتی باشد که چرم با آنها در تماس است. در این شرایط، الیاف چرم ساختار خود را از دست داده و از هم می پاشد.
- سوختگی: سوختگی می تواند به دلیل سیگار یا هر چیز دیگری باشد که با مبل چرم در تماس است. سوختگی اغلب باعث سوراخ شدن چرم می گردد و ظاهر آن را ناخوشایند می نماید.
- درز باز شده: درزهای باز شده اغلب در محل دوخت مبلمان چرمی رخ می دهند که می توانند ناشی از فشار زیاد بر روی چرم باشند. این آسیب را می توان با دوخت دستی یا دوخت ماشینی اصلاح کرد.
هزینه تعمیر مبل چرم
ترمیم اندکی آسیب، علامت سوختگی یا لکه روی یک قسمت از مبل چرم همواره هزینه ای کمتر از ترمیم کامل یا رنگ آمیزی مجدد دارد. اگر کاناپه شما فقط یک نقطه آسیب دیده داشته باشد، این مورد نیز هزینه کمتری نسبت به خرید یک مبلمان جدید دارد.
از تعویض چرم گرفته تا پُر کردن مجدد بالشتک ها، تعمیر فنرها یا تکیه گاه ها (دسته های مبل) و حتی جایگزینی چوب های فرسوده یا تاب خورده، همه می توانند بخش کاملی از تعمیر مبل چرم باشند. هر کار ضروری یک هزینه اضافی به همراه خواهد داشت.
هزینه ترمیم مبلمان چرمی برحسب نوع چرم، میزان خرابی و تعرفه شرکت خدماتی متغیر باشد. اما می توان بازه قیمت تعمیر این نوع مبلمان را براساس موارد بالا بین 300 هزار تومان تا 15 میلیون تومان در نظر گرفت.
عوامل مؤثر بر هزینه تعمیر مبل چرمی
- میزان خسارت در یک نقطه فرسوده روی بازوی مبل بسیار کمتر از برش در قسمت نشیمنگاه مبل است. سایشی که احتیاج به حذف کامل چرم و رنگ آمیزی مجدد داشته باشد، هزینه کار را افزایش می دهد.
- مبل راحتی با طرح ساده و بالشتک های مربعی بدون پشتی منحنی شکل یا جزئیات اضافی برای تهیه روکش بسیار کمتر از مبل با گل میخ (مانند مبل چستر) و هر شکل یا زاویه غیرمعمول هزینه خواهد داشت.
- نوع چرم و ضخامت می توانند در هزینه های ترمیم مبل تأثیر بگذارند. تعمیر چرم آنیلین قیمت بیشتری از چرم اصلاح شده دارد. هر چقدر هم ضخامت چرم بیشتر باشد، باید انتظار افزایش قیمت را داشت.
- اگر کوسن ها احتیاج به پُر کردن دوباره داشته باشند یا هر یک از قطعات ساختاری مبل که وظیفه تحمل بار را دارند، در صورت خرابی هزینه تعمیر مبل چرمی را افزایش می دهند.
کلام آخر
مبلمان چرمی ممکن است در طی فرآیند استفاده دچار مسائل متعدد گردد، به همین دلیل رسیدگی سریع جهت برطرف مشکل امری لازم است. هر نوع خرابی می تواند بر هزینه تعمیر مبل چرم بیافزاید، اما هنگامی که تصمیم به این کار گرفتید، مطمئن شوید که تمام فاکتورهای لازم هنگام مشخص قیمت را در نظر گرفته اید. در بعضی موارد، تصمیم برای جایگزینی یک مدل جدید نسبت به تعمیر آن می تواند فکر بهتری باشد!
منبع: ویکی ساختمان