سیستم کیلس استارتر (بدون کلید) چیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش آیان کتاب، سیستم کیلس استارتر همان سیستم استارت خودرو بدون استفاده از کلید یا سوییچ است که این روزها شاهد گسترده تر شدن استفاده از آن در خودروهای جدید هستیم. هرچند که بسیاری از خودروهای جدید به صورت پیش فرض از سیستم کیلس استارتر استفاده می نمایند، اما می توان آن را به صورت آپشن جانبی نیز روی خودروهای بی بهره از این قابلیت نصب کرد.

سیستم کیلس استارتر (بدون کلید) چیست و چه کاربردی دارد؟

سیستم کیلس استارتر اکنون مدت ها است که در خودروهای خارجی مورد استفاده قرار می گیرد و روز به روز شاهد گسترده تر شدن میزان کارایی و پیشرفت تکنولوژی به کار رفته در طراحی آن هستیم. اما در حال حاضر این سیستم در ایران بیش از آن که یک قابلیت کاربردی تلقی گردد، به عنوان یک قابلیت لوکس محسوب می گردد و تنها در خودروهای وارداتی شاهد وجود آن هستیم. با این حال استفاده از سیستم کیلس استارتر به عنوان یک آپشن جانبی هم اکنون در حال گسترش میان دارندگان خودرو است و به طور کل این سیستم به عنوان جایگزینی برای دزدگیرهای قدیمی شناخته می گردد.

شیوه کار سیستم کیلس استارتر

در حالت کلی می توان گفت که سیستم کیلس استارتر علاوه بر دگرگون کردن نحوه فعال سازی یا غیر فعال سازی دزدگیر خودرو، چگونگی روشن کردن موتور آن را نیز تغییر می دهد. به گونه ای که با استفاده از این سیستم جدید، شما به عنوان صاحب خودرو از کلید اتومبیل خود همچون گذشته استفاده نخواهید کرد و نقش کلید خودرو بسیار کم رنگ و حتی کاملا بی رنگ جلوه می نماید.

در سیستم کیلس استارتر هیچ احتیاجی به آن نیست که برای باز کردن درهای خودرو اقدام به فشردن دکمه ای خاص روی ریموت نمایید و این عمل به شکل اتوماتیک به وسیله لمس دستگیره در یا نزدیک شدن شما به محدود ه مجاز تعریف شده امکان پذیر خواهد بود. به بیان ساده تر در صورت بهره مندی خودرویتان از سیستم کیلس استارتر شما تنها کافی است ریموت خودرو را در دست داشته باشید یا آن را درون جیب و کیف خود قرار دهید. در این صورت با نزدیک شدن به خودرو (به عنوان مثال با قرار دریافت در فاصله یک متری آن) درهای اتومبیل به شکل اتوماتیک باز می گردد.

این امر به وسیله ارسال امواج رادیویی توسط ریموت خودرو به سنسور ایموبیلایزر یا دزدگیر آن صورت می گیرد و در صورت شناسایی شدن این امواج توسط سنسور مذکور شما می توانید بدون روبرو شدن با مشکل خاص و بدون احتیاج به انجام کار ویژه ای در اتومبیل را گگردده و سوار بر آن شوید. نظیر چنین فرآیندی در هنگام روشن کردن موتور خودرو نیز تکرار می گردد. به این ترتیب که شما تنها با در اختیار داشتن ریموت و فشردن دکمه استارت خودرو می توانید اقدام به روشن نمودن موتور و راه انداختن آن کنید. در واقع به مدد بهره گیری خودرو از سیستم کیلس استارتر دیگر هیچ احتیاجی به آن نیست که طبق روش قدیمی کلید خودرو را در صندلی مربوطه قرار دهید و اقدام به روشن نمودن موتور آن کنید. بلکه این فرآیند به وسیله همراه داشتن ریموت کنترل و فشردن دکمه استارت خودرو انجام می گردد.

قابلیت های سیستم کیلس استارتر

همان گونه که به آن اشاره شد، سیستم کیلس استارتر روز به روز در حال پیشرفت است و به تدریج شاهد اضافه شدن قابلیت های تازه ای به ابعاد و زوایا آن هستیم. به عنوان مثال هم اکنون کارایی این سیستم تنها به باز کردن درهای خودرو و روشن کردن موتور آن بدون استفاده از کلید محدود نمی گردد و موارد دیگری نظیر امکان روشن کردن موتور خودرو از فاصله دور را نیز شامل می گردد.

به عنوان مثال اگر در یک صبح سرد زمستانی عزم بیرون رفتن از خانه و عزیمت به محل کار خود را نمایید و در عین حال طاقت نشستن در کابین سرد خودرو و انتظار برای گرم شدن فضای درون کابین توسط بخاری را نداشته باشید، می توانید در فاصله آماده شدن برای حرکت به سمت پارکینگ، اقدام به روشن کردن موتور خودرو و گرم کردن فضای داخل آن نمایید.

در این میان امکان گگرددن در صندوق عقب به شکل کاملا اتوماتیک، بدون استفاده از کلید و تنها با نزدیک شدن به خودرو نیز از دیگر قابلیت هایی است که بعضی از خودروهای مجهز به این سیستم از وجود آن بهره می برند.

سوای مواردی که به آن اشاره شد، بسیاری از ریموت های جدید مبتنی بر سیستم کیلس استارتر قابلیت تطبیق پذیری کاملی با نمونه های موجود از بهترین ردیاب خودرو دارند. به این ترتیب توسط استفاده از قابلیت مذکور شما حتی می توانید به وسیله اینترنت و از فواصل بسیار دور هم اقدام به روشن یا خاموش کردن موتور خودروی خود نمایید.

معایب سیستم کیلس استارتر

باید اعتراف کرد که سیستم کیلس استارتر با وجود راحت تر کردن کار برای دارندگان خودروهای جدید و بی احتیاج ساختن آنها از استفاده های کلاسیک مربوط به کلید خودرو، از وجود معایبی هم برخوردار است. معایبی که افراد محافظه کار را مجاب می نماید همان روش کلاسیک استفاده از کلید و دزدگیر را برای تضمین و حفظ ایمنی خودروی خود ترجیح دهند. البته باید گفت که بسیاری از معایب و ایرادهای وارد به این سیستم نسبتا جدید به مرور زمان حل شده اند.

به عنوان نمونه ای از این ایرادها می توان به امکان هک شدن ریموت اتومبیل های مبتنی بر این سیستم اشاره نمود. از آن جا که ریموت مبتنی بر سیستم مذکور یک کد رمز ویژه را برای سنسور ایمنی و ضد سرقت خودرو ارسال می نماید، می توان با دستکاری امواج رادیویی به این کد رمز دسترسی یافت و اقدام به گگرددن درهای خودرو نمود. برای برطرف این اشکال هم اکنون بعضی از ریموت های جدید مبتنی بر سیستم کیلس استارتر اقدام به ارسال چندین کد رمز برای سنسور دزدگیر خودرو می نمایند تا موجب افزایش میزان ایمنی آن گردند.

یکی دیگر از ایرادهایی که می توان از ریموت های مبتنی بر سیستم کیلس استارتر گرفت، ماندن دست دارندگان خودروهای مبتنی بر این سیستم در پوست گردو هنگام تمام شدن انرژی باتری ریموت است. در این صورت دارندگان خودروهای مذکور با مسئله ای اساسی برای باز کردن درهای آن روبرو خواهند شد. البته این مشکل نیز به وسیله تعریف رمز پشت شیشه قابل دور زدن خواهد بود. به این ترتیب شما می توانید با چسباندن ریموت به شیشه خودرو فرآیند شناساندن رمز به سنسورهای ایمنی را به انجام رسانده و اقدام به گگرددن در خودرو نمایید.

در هر صورت مخفی نگه داشتن رمز و محافظت از ریموت خودروی مبتنی بر این سیستم جدید بسیار واجب به نظر می رسد و مهمترین اقدامی است که جهت ایمن نگه داشتن خودروی خود ناگزیر از انجام آن هستید.

در سرانجام باید به این نکته اشاره نمود که سیستم کیلس استارتر روی خودروهایی که به صورت پیش فرض از این قابلیت برخوردار نیستند نیز قابل فعال سازی خواهد بود. هر چند که بهتر است برای انجام بهینه این کار خودروی مورد نظر به سیستم ایموبیلایزر مجهز باشد.

منبع: setare.com
انتشار: 29 بهمن 1399 بروزرسانی: 29 بهمن 1399 گردآورنده: ayanketab.ir شناسه مطلب: 383

به "سیستم کیلس استارتر (بدون کلید) چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیستم کیلس استارتر (بدون کلید) چیست و چه کاربردی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید