مقدمه ای بر دیالکتیک: هگل، مارکس، آدورنو

به گزارش آیان کتاب، نشست مقدمه ای بر دیالکتیک: هگل، مارکس و آدورنو برگزار می شود.

مقدمه ای بر دیالکتیک: هگل، مارکس، آدورنو

به گزارش خبرنگاران، دوره ده جلسه ای آموزش مقدمه ای بر دیالکتیک: هگل، مارکس و آدورنو با تدریس دکتر آیدین کیخایی روزهای یکشنبه ساعت 16 تا 18 در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می شود. در این دوره به بررسی مفهوم دیالکتیک از منظر این سه متفکر آلمانی پرداخته می شود. آغاز آن 18 شهریور است و علاقه مندان به حضور در دوره تا 12 شهریور فرصت دارند برای ثبت نام به مرکز فرهنگی شهر کتاب مراجعه کنند یا با شماره های 88723316 و 88717458 تماس بگیرند.

در خبر برگزاری این دوره عنوان شده است: در دروس عمومی فلسفه، دیالکتیک را گاه به عنوان فرآیند سه مرحله ای تز، آنتی تز و سنتز تعریف می کنند. این تعریف بیش از مقدار ساده و در واقع نادرست است. اگر بخواهیم یک تعریف کلی از دیالکتیک ارائه کنیم، شاید بتوان گفت که دیالکتیک گونه ای از فرایند تحلیل فلسفی است که بر اساس تقابل و تضاد عمل می کند. اما این تعریف نیز، اگرچه دقیق تر از تعریف سه مرحله ای است، همچنان مبهم و ناکارآمد است. واقعیت این است که ارائه یک تعریف روشن و مستقل از دیالکتیک اگر ناممکن نباشد، امری است بسیار سخت. علاوه بر خوانش های متعدد و گاه متناقضی که در تاریخ فلسفه، از یونان باستان تا دوران مدرن، از این مفهوم ارائه شده، ماهیت فرآیندی و کل نگر دیالکتیک به گونه ای است که درک عمیق و صحیح آن تنها به وسیله آشنایی مستقیم با روند اندیشه دیالکتیکی میسر است.

در فلسفه مدرن، واژه دیالکتیک عمدتا با نام هگل و پس از او مارکس پیوند خورده است. پس از این دو و متاثر از آنها، متفکران بسیاری در چارچوب فلسفه دیالکتیکی اندیشیده اند. در این میان، به جرات می توان صورت بندی آدورنو از دیالکتیک (تحت عنوان دیالکتیک منفی) را مهم ترین و جامع ترین صورت بندی فلسفی از دیالکتیک پس از هگل و مارکس به شمار آورد. در این درس گفتار به بررسی مفهوم دیالکتیک از منظر این سه متفکر آلمانی می پردازیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 11 مرداد 1404 بروزرسانی: 11 مرداد 1404 گردآورنده: ayanketab.ir شناسه مطلب: 1377

به "مقدمه ای بر دیالکتیک: هگل، مارکس، آدورنو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقدمه ای بر دیالکتیک: هگل، مارکس، آدورنو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید