طرز تهیه شربت توت سیاه؛ شربتی ساده مناسب فصل گرما
به گزارش آیان کتاب، شربت توت سیاه همان نوشیدنی خوش طعم و طبیعی است که در گرمای تابستان می تواند به دادتان برسد. این شربت خوش رنگ و لعاب نه تنها عطش شما را در روزهای گرم تابستان فرو می نشاند بلکه به تقویت سیستم ایمنی بدن تان هم یاری می نماید. از دیگر شربت های تابستانی می توانید طرز تهیه شربت توت فرنگی بدون مربا را در خبرنگاران بخوانید. حال با خواندن طرز تهیه شربت توت سیاه به راحتی می توانید از میهمان های تابستانی تان به راحتی پذیرایی کنید چراکه در سریع ترین زمان ممکن درست می گردد.

مواد لازم برای تهیه شربت توت سیاه
- توت سیاه 340 گرم
- شکر 1/5 فنجان
- آب 1/5 فنجان
- آب لیمو تازه به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه شربت توت سیاه
مرحله اول: توت را بشویید
در اولین مرحله از طرز تهیه شربت توت سیاه ضروری است که خس و خاشاک توت را بگیرید سپس در یک ظرف آب و کمی نمک بریزید تا توت ها را در آن بشویید. در صورت نبود نمک از میزان کمی سرکه هم می توانید یاری بگیرید. استفاده از نمک یا سرکه به حفظ بافت توت و رنگ آن یاری می نماید. اگر به فکر تهیه مربا با توت سیاه هم هستید، می توانید طرز تهیه مربا توت سیاه را در خبرنگاران بخوانید.
نکته: این شربت را با توت منجمد هم می توانید درست کنید.
2. مواد را مخلوط کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شربت توت سیاه باید یک قابلمه مناسب با توجه به حجم توت ها در نظر بگیرید سپس آب، شکر و توت را در آن بریزید. مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. حال حرارت را کمی زیاد کنید تا مواد با یکدیگر جوش بخورند. کمی زمان دهید تا در اصطلاح مواد جا بیفتد. فراموش تان نگردد که در این مدت باید مواد را به صورت یکنواخت هم بزنید.
در ادامه توت های نرم شده را با پشت قاشق یا کفگیر خوب له کنید. اجازه دهید مواد هشت دقیقه دیگر بجوشند تا زمانی که تنها هسته های ریزی از توت باقی بماند. از دیگر شربت های تابستانی با دستوری فوری و آسان می توان به طرز تهیه شربت تمشک اشاره نمود.
3. شربت را صاف کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شربت توت سیاه باید قابلمه را از روی حرارت بردارید سپس مخلوط توت را با یاری توری صاف کنید. در صورت احتیاج مواد را با قاشق هم بزنید تا شربت آزاد و داخل ظرف ریخته گردد. تنها مراقب باشید تکه هایی از توت یا دانه های آن داخل ظرف تان نریزد.
حال می توانید کمی آب لیمو تازه به مواد در حال جوش اضافه کنید. در نهایت کمی زمان دهید تا شربت خنک و قابل استفاده گردد. با خواندن طرز تهیه شربت آلبالو و تهیه آن به راحتی می توانید میز پذیرایی مفصلی برای دورهمی های تابستانه تان تهیه کنید.
نکته 1: در این مرحله بعد از خنک شدن ترکیبات شربت می توانید آن را داخل مخلوط کن ریخته سپس صاف کنید.
نکته 2: اضافه کردن چند قطره آب لیمو به شربت از شکرک زدن آن جلوگیری خواهد نمود.
نکات تکمیلی تهیه شربت توت سیاه
شربت همواره برترین گزینه برای پذیرایی در روزهای داغ تابستان است که می توان در کنار دسر تابستانی پای گیلاس آن را در دورهمی ها سرو کرد. با توجه به راحتی این دستور خواندن نکات تکمیلی آن خالی از لطف نیست.
طرز تهیه شربت رژیمی توت سیاه
اگر از رژیم غذایی خاصی پیروی می کنید و مصرف شکر برایتان ضرر دارد، عسل برترین جایگزین به شمار میرود. پس با توجه به ذائقه و رژیم تان می توانید هنگام تهیه شربت به آن عسل اضافه نموده و نوش جان کنید. در صورت تهیه شربت با عسل تنها می توان آن را در یخچال و برای سه هفته نگه داشت. اگر در پی شربتی برای میهمانی هایتان هستید از طرز تهیه شربت زعفران غافل نشوید.
شفاف تر شدن شربت توت سیاه
در طرز تهیه شربت توت سیاه برای جلوگیری از کدر و تار شدن رنگ شربت، توت ها را قبل از جوشاندن له نکنید. از سویی دیگر برای خوش رنگ تر شدن شربت تان می توانید آن را در یک قابلمه لعابی درست کنید. از طرز تهیه شربت توت فرنگی با مربا غافل نشوید چرا که در تمام فصول سال می توانید آن را مصرف کنید.
غلظت شربت توت سیاه
اگر در پی شربتی با بافت غلیظ هستید باید توت ها را از 24 ساعت قبل به همراه شکر در قابلمه بریزید و در یخچال بگذارید. در ادامه توت ها را پوره کنید. دیگر در این روش احتیاجی به صاف کردن مواد و آب آن ندارید. طرز تهیه شربت زردآلو خانگی یکی از شربت های آسان و خانگی است که برای میهمانی هایتان در تابستان می توانید درست کنید.
خواص شربت توت سیاه
توت چه سفید باشد چه سیاه یکی از پر خواص ترین میوه های بهاری است که نمی توان از عطر و طعم آن گذشت پس با دانستن خواص این میوه سیاه دوست داشتنی به راحتی از نوشیدن شربت تان لذت ببرید. از مهم ترین خواص توت سیاه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- سلامت قلب
- سلامت کبد
- کنترل قند خون
- بهبود سرماخوردگی
- یاری به سیستم گوارشی
- بهبود فرایند گردش خون