طرز تهیه دسر با کدو حلوایی با 4 طعم متفاوت و عالی!
به گزارش آیان کتاب، دسر کدوحلوایی را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد؛ برای مثال دسر با کدو حلوایی پخته، دسر با کدوحلوایی و شیر و ...، از جمله دسرهای خوشمزه ای هستند که می توانند به عنوان دسری شیک و مجلسی مورد استفاده قرار گیرند.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - خواص کدو حلوایی باعث شده تا از این ماده مقوی، در طبخ بسیاری از غذاها، مانند آش کدو حلوایی، ، ، ، و … مورد استفاده قرار گیرد. اما از کدوحلوایی در تهیه دسر نیز به کرات استفاده می گردد؛ این دسرها که به راحتی در منزل تهیه می شوند، طعم بی نظیری دارند و حتی افرادی که به طعم و مزه کدو حلوایی علاقه ای ندارند، آن ها را می پسندند. در ادامه قصد داریم طرز تهیه چند نوع دسر با کدو حلوایی را ارائه دهیم؛ با ما باشید.
رسپی دسرهایی که در این مطلب آمده است:
- کدو حلوایی پخته
- کدو حلوایی با شیر
- کدو حلوایی و ماست
- کدو حلوایی و بیسکوییت
1. دسر با کدو حلوایی پخته
مواد لازم | |
کدو حلوایی | 500 گرم |
کره | 40 گرم |
شیره انگور یا شکر | 4 قاشق غذاخوری |
زعفران آب نموده غلیظ | 2 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چای خوری |
گردوی خرد شده | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- کدو حلوایی را پوست گرفته، دانه های آن را خارج کنید و گوشت آن را به صورت مستطیل هایی به ضخامت 3-2 سانتیمتر برش بزنید.
- کره را در تابه، روی حرارت ملایم ذوب کنید، سپس برش های کدو حلوایی را به صورت یک لایه در تابه بچینید.
- شیره انگور و دم نموده زعفران را به صورت یکنواخت روی کدو ها ریخته و از کنار تابه 1/4 پیمانه آب به آن اضافه کنید.
- وقتی آب موجود در تابه به جوش آمد، حرارت را کم کنید و 10 دقیقه صبر کنید تا کدو ها روی حرارت ملایم بپزند.
- پس از 10 دقیقه، کدو ها را برگردانید تا طرف دیگر آن ها نیز با کره و زعفران ته تابه آغشته شده و رنگ و مزه بگیرد.
- حدود 10 دقیقه دیگر صبر کنید، سپس پخته شدن کدو ها را تست کنید و در صورتی که کدو ها نرم شده و شیره موجود در تابه کاملا به خورد کدو ها رفته، حرارت را خاموش کنید.
- کدو های پخته را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با پودر دارچین و گردوی آسیاب شده تزیین کنید.
2. دسر با کدو حلوایی و شیر
مواد لازم | |
کدو حلوایی | 1 کیلوگرم |
شیر | 2 لیوان |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
نشاسته | 4 قاشق غذاخوری |
زعفران و گلاب | به میزان لازم |
روش تهیه:
- کدو حلوایی را پوست گرفته، تکه تکه کنید، سپس همراه با یک لیوان آب روی حرارت ملایم بپزید و صبر نموده تا آب آن کاملا تمام گردد.
- کدو حلوایی پخته را له کنید تا به شکل پوره در آید.
- شیر، شکر و نشاسته را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس پوره کدو حلوایی را نیز به آن اضافه کنید.
- محتویات قابلمه را مرتب هم بزنید تا پخته شده و غلظتی شبیه فرنی پیدا نمایند.
- در خاتمه بسته به ذائقه خود مقداری وانیل یا زعفران آب نموده و گلاب به دسر اضافه کنید، هم زده و حرارت را خاموش کنید.
- دسر را تا داغ است در ظرف سرو ریخته و در یخچال قرار دهید تا ببندد.
- روی آن را با خامه فرم گرفته و مغز گردو تزیین کنید.
3. دسر با کدو حلوایی و ماست
مواد لازم | |
پودر ژلاتین | 14 گرم |
شکر | 1 پیمانه |
شیر | 1 پیمانه |
پوره کدو حلوایی | 400 گرم |
ماست | 450 گرم |
خامه قنادی | 450 گرم |
دارچین | 1/2 قاشق چای خوری |
زنجبیل | 1/4 قاشق چای خوری |
جوز هندی | 1/4 قاشق چای خوری |
دستور تهیه:
- پودر ژلاتین را در شیرجوش کوچکی ریخته، یک پیمانه شیر به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- مخلوط پودر ژلاتین و شیر را مرتب هم بزنید تا از آن بخار بلند شده و قبل از اینکه بجوشد از روی حرارت بردارید، سپس اجازه دهید به مدت 15 دقیقه خنک گردد.
- کدو حلوایی را به روش ذکر شده رسپی بالا، به شکل پوره درآورید و سپس آن را همراه با شکر، ماست، زنجبیل، دارچین و جوز هندی در ظرف ریخته و با دور متوسط همزن برقی، هم بزنید تا مخلوط شوند.
- خامه قنادی را به مخلوط فوق افزوده و هم بزنید تا مواد یکنواخت شوند.
- درجه همزن را کم کنید، شیر گرم را به مخلوط اضافه کنید و به هم زدن را ادامه دهید تا مواد یکنواخت شوند.
- مخلوط را در ظروف سرو ریخته و از شب تا صبح در یخچال قرار دهید تا بسته گردد.
- پس از بسته شدن دسر، روی آن را با خامه قنادی، مغز گردو و پودر دارچین تزیین کنید.
4. دسر با کدو حلوایی و بیسکوییت
مواد لازم | |
کدو حلوایی | 500 گرم |
پودر هل | 1 قاشق چای خوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چای خوری |
زعفران ساییده | 1/2 قاشق چای خوری |
گلاب | 1/2 پیمانه |
خامه صبحانه | 100-150 گرم |
گردوی خرد شده | 1 لیوان |
بیسکوییت پتی پور | به میزان لازم |
مراحل تهیه:
- کدو حلوایی را پوست گرفته، خرد کنید و با هل، دارچین و گلاب به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا نرم شده و آب آن تمام گردد.
- کدوی پخته را با پشت قاشق له کنید تا به شکل پوره در آید؛ سپس زعفران را به آن اضافه نموده و در یخچال قرار دهید تا خنک گردد.
- در ظرف سرو یک لایه پوره کدو حلوایی، یک لایه بیسکوییت، یک لایه خامه و یک لایه گردوی خرد شده بریزید و این کار را تکرار کنید تا مواد تمام گردد.
نکات مهم
- در صورت تمایل کمی شکر به پوره کدو حلوایی اضافه نموده و شیرینی آن را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید.
- در صورتی که می خواهید دسر را آماده کنید و بعدا مورد استفاده قرار دهید، بهتر است لایه بیسکوییت را حذف کنید؛ زیرا بیسکوییت له شده و دسر را خیلی شیرین می نماید. اما اگر می خواهید دسر را فورا بهره ببرید، می توانید لایه های بیسکوییت در آن به کار برید.
- در صورت تمایل می توانید یک لایه موز حلقه شده نیز در این دسر به کار برید.
سخن آخر
کدو حلوایی یکی از خوراکی های پرخاصیت است که طعم و مزه خاصی ندارد، اما با افزودن ادویه ها و طعم دهنده های طبیعی همچون دارچین، هل و گلاب می توان با آن دسر های خوش عطر و طعمی درست کرد. امیدواریم از مطالب ارائه شده در این مقاله لذت برده باشید؛ از شما دعوت می کنیم از دیگر دستورات متنوع برای تهیه دسر با بیسکویت پتی بور دیدن کنید و همچنین طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک را نیز در خبرنگاران از دست ندهید.
شما چه دسرهایی با کدوحلوایی درست می کنید؟ تجربیات خود را با ما و سایر کاربران خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: setare.com