طرز تهیه سوپ انار خوشمزه و مجلسی

به گزارش آیان کتاب، انار از جمله محبوب ترین میوه های پاییزی است که با آغاز فصل خزان، به میوه فروشی ها راه پیدا می نماید. خواص انار بی شمار است و از آن می توانید برای درست کردن انواع غذاهای متفاوت مثل آش انار، سالاد انار و گل کلم و حتی چاشنی هایی مثل رب انار خانگی و لواشک انار بهره ببرید. سوپ انار هم از جمله غذاهای خاصی است که با دانه انار تهیه می گردد. با این مطلب همراه باشید تا طرز تهیه سوپ انار را به همراه نکات تکمیلی آن آنالیز کنیم.

طرز تهیه سوپ انار خوشمزه و مجلسی

مواد لازم برای تهیه سوپ انار

  • عدس نصف پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • آب انار تازه نصف پیمانه
  • جعفری خرد شده 4 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
  • پیازچه خرد شده 4 قاشق غذاخوری
  • کشمش 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز 1 عدد
  • آب 4 پیمانه
  • دانه های انار برای تزیین به اندازه لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم

طرز تهیه سوپ انار

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه

در طرز تهیه سوپ انار ابتدا عدس را به خوبی پاک کنید تا سنگ ریزه یا ناخالصی نداشته باشد. سپس آن را چند بار با آب سرد بشویید و در کاسه ای همراه اندازهی آب قرار دهید تا خیس بخورد. برنج را هم مانند عدس پاک کنید، بشویید و در ظرفی جداگانه خیس کنید تا در زمان پخت بهتر نرم شود. در آخر پیاز را به شکل نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. این آماده سازی اولیه باعث می شود روند پخت سریع تر و راحت تر پیش برود.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و یک قاشق غذاخوری کره داخل آن بریزید. قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا کره کاملا آب شود. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و نرم شوند. این کار باعث می شود بوی خامی پیاز گرفته شود و پایه سوپ خوش عطر و خوش طعم شود.

مرحله سوم: اضافه کردن عدس و برنج

بعد از نرم شدن پیازها، چهار پیمانه آب داخل قابلمه بریزید. عدس و برنج خیس خورده را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله زردچوبه، نمک و فلفل را هم اضافه و صبر کنید تا آب به جوش آید. ترکیب عدس و برنج با ادویه ها باعث ایجاد پایه ای غلیظ و خوش رنگ برای سوپ می شود.

مرحله چهارم: پخت آرام سوپ

وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید. حدود 30 دقیقه زمان دهید تا عدس و برنج کاملا بپزند و نرم شوند. این مرحله اهمیت زیادی دارد چون بافت اصلی سوپ را تشکیل می دهد. در صورت احتیاج می توانید در حین پخت کمی آب اضافه کنید تا سوپ بیش از حد غلیظ نشود.

مرحله پنجم: اضافه کردن آب انار و سبزیجات

پس از نرم شدن عدس و برنج، آب انار تازه را به قابلمه اضافه کنید. سپس جعفری خرد شده، نعنا خشک و پیازچه خرد شده را بیفزایید. این ترکیب علاوه بر طعم و عطر دلپذیر، ارزش غذایی سوپ را دوچندان می نماید. اجازه دهید سوپ حدود 10 تا 15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشد تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.

مرحله ششم: تفت دادن کشمش

در یک تابه کوچک، یک قاشق غذاخوری کره به جامانده را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از آب شدن کره، کشمش ها را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن ها طلایی و براق شود. این کشمش های تفت داده شده هنگام سرو روی سوپ ریخته می شوند و هم ظاهر غذا را زیباتر می نمایند و هم طعمی شیرین و دلپذیر به آن می دهند.

مرحله هفتم: سرو و تزیین سوپ انار

وقتی سوپ به غلظت دلخواه رسید و جا افتاد، شعله را خاموش کنید. سوپ را در کاسه های سرو بریزید و با کشمش تفت داده شده و دانه های تازه انار تزیین کنید. این سوپ خوش رنگ و مقوی حالا آماده سرو است و می توانید آن را به عنوان یک غذای گرم پاییزی در کنار خانواده میل کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه سوپ انار

سوپ انار اگرچه یک دستور ساده دارد، اما با رعایت چند نکته کوچک می توان آن را خوش طعم تر و مجلسی تر سرو کرد. این نکات به شما یاری می نماید غذایی خوش رنگ، مغذی و مناسب ذائقه خانواده آماده کنید.

استفاده از رب انار

اگر می خواهید رنگ و طعم سوپ غلیظ تر شود، می توانید در کنار آب انار از یک تا دو قاشق رب انار خانگی هم بهره ببرید.

افزودن سبزیجات تازه

جعفری و پیازچه تازه، طعم و عطر فوق العاده ای به سوپ می دهند. بهتر است سبزیجات را در مراحل پایانی پخت اضافه کنید تا رنگ سبز و طعم طبیعی آن ها حفظ شود.

جایگزین برای کشمش

اگر طعم شیرین کشمش را دوست ندارید، می توانید از خلال بادام یا گردوی خرد شده به عنوان تزئین بهره ببرید. این مواد هم ظاهر غذا را زیباتر می نمایند و هم ارزش غذایی آن را بالا می برند.

کنترل غلظت سوپ

در صورت رقیق بودن، اجازه دهید سوپ چند دقیقه بیشتر بجوشد. اگر غلیظ شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.

سرو سوپ انار

این سوپ برترین انتخاب برای مهمانی های پاییزی و شب یلدا است. می توانید آن را در ظروف سفالی یا چینی تیره رنگ سرو کنید تا رنگ قرمز آن جلوه بیشتری داشته باشد.

سوالات متداول درباره سوپ انار

قبل از تهیه این سوپ خوشمزه، شاید سوالاتی برایتان پیش بیاید. در ادامه به چند پرسش رایج پاسخ داده ایم:

آیا می توان سوپ انار را بدون برنج تهیه کرد؟

بله. می توانید برنج را حذف کنید و تنها با عدس بپزید. این کار باعث می شود سوپ سبک تر و سریع تر آماده شود.

سوپ انار در چه مراسمی سرو می شود؟

این سوپ اغلب در شب یلدا، جشن های خانوادگی و دورهمی های پاییزی سرو می شود و به عنوان پیش غذا جلوه خاصی دارد.

سوپ انار برای چه فصلی مناسب تر است؟

به علت وجود انار تازه، این سوپ بیشتر در فصل پاییز و زمستان تهیه می شود. بعلاوه در روزهای سرد سال گزینه ای عالی برای گرم نگه داشتن بدن است.

چطور سوپ انار خوش رنگ تر می شود؟

استفاده از آب انار تازه و دانه های قرمز و رسیده، رنگ سوپ را شفاف تر و زیباتر می نماید. بعلاوه اضافه کردن کمی رب انار خانگی می تواند رنگ آن را مجذوب کننده تر کند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 12 مهر 1404 بروزرسانی: 12 مهر 1404 گردآورنده: ayanketab.ir شناسه مطلب: 1390

به "طرز تهیه سوپ انار خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ انار خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید