مدیریت پول؛ قدم به قدم و با روش های علمی

به گزارش آیان کتاب، مدیریت پول یکی از مسائل مهم فردی در هر خانواده ایرانیست، چراکه در شرایط سخت مالی تنها مدیریت صحیح پول است که می تواند به سرپرستان خانوار یاری کند تا بتوانند درآمد خود را مدیریت نمایند.

مدیریت پول؛ قدم به قدم و با روش های علمی

خبرنگاران | سرویس علوم - مدیریت پول و کاهش هزینه ها در این شرایط اقتصادی چگونه امکان پذیر است؟ چرا ذخیره پول برای بسکمک سخت به نظر می رسد؟ شاید بتوان گفت گاهی سخت ترین کار برای ذخیره پول شروع آن است چرا که افراد پیش از آن ذهنیت منفی نسبت به آن دارند و معتقدند باید پولی که دستشان می آید را آزادانه خرج نمایند تا از زندگی لذت ببرند اما بدون شک این تفکر همواره صحیح نیست. این مقاله مرحله به مرحله برای شما نحوه مدیریت پول و ذخیره پول را به شما آموزش خواهد داد. این مقاله یک برنامه ساده و واقع بینانه را برای ذخیره پول به منظور رسیدن به اهداف عظیم و کوچکتان را تشریح می نماید.

هزینه های خود را بشناسید

مرحله اول برای مدیریت پول و ذخیره پول این است که بدانید چقدر خرج می کنید. همه هزینه هایتان را دنبال کنید که این هزینه ها حتی شامل کافی شاپ رفتن شما، هزینه های نگه داری خانه و هرچیز دیگری نیز هست. زمانی که اطلاعاتتان را تکمیل کردید، آنها را دسته بندی کنید مثلا بنزین، سوپرمارکت و مجموع هرکدام. شما می توانید از کارت نقدی و پرینت حسابتان برای این کار کمک بگیرید.

بودجه درست کنید

یکی دیگر از مراحل مدیریت پول در نظر دریافت یک بودجهمشخص و تعهد به آن است. زمانی که شما بدانید چه هزینه هایی در ماه دارید، می توانید هزینه هایی که یادداشت نموده اید را به یک بودجه کارآمد تبدیل کنید. بودجه شما باید به یک طرح کلی برسد که در آن چگونگی تناسب هزینه ها و درآمد شما مشخص شده باشد. علاوه بر هزینه های ماهانه، هزینه هایی که به طور منظم اتفاق می افتند اما ماهانه نیستند را نیز در نظر بگیرید که از جمله آن می توان به تعمیر خودرو اشاره نمود.

برنامه ریزی برای ذخیره پول را شروع کنید

زمانی که بودجه بندی را اجرا کردید، یک فهرست ذخیره پول بر اساس آن مشخص کنید. سعی کنید 10 الی 15 درصد درآمد خود را ذخیره کنید. اگر هزینه های شما آنقدر زیاد است که نمی توانید ذخیره کنید، زمان آن فرا رسیده تا هزینه های خود را کاهش دهید.

هدفی را برای ذخیره پول خود مشخص کنید

یکی از بهترین راه ها برای ذخیره پول این است که فکر کنید برای چه کاری می خواهید پول ذخیره کنید مثلا شاید بخواهید ازدواج کنید و یا به تعطیلات بروید و یا حتی به دنبال ذخیره پول برای دوران بازنشستگی باشید. سپس باید آنالیز کنید که چقدر پول برای هدفتان احتیاج دارید و این موضوع چقدر برای شما زمان بر است.

اولویت ها را شناسایی کنید

پس از هزینه ها و درآمد، اهداف شما بیشترین تأثیر را بر روی میزان پس انداز شما می گذارد. همواره اهداف بلند مدتان را به خاطر داشته باشید. بسیار مهم است که برنامه ریزی برای دوران بازنشستگی به خاطر احتیاجهای کوتاه مدت عقب نماند. باید بتوانید اهداف مهم ذخیره پولتان را اولویت بندی کنید تا دقیقا بدانید چگونه ذخیره پول را شروع کنید. به عنوان مثال، اگر شما بدانید که در آینده ای نزدیک احتیاج به تغییر خودرویتان دارید، باید ذهنیتتان را به سمت ذخیره پول برای خریدن یک خودروی جدید سوق دهید.

رشد میزان ذخیره پولتان را مشاهده کنید

بودجه تان را بازبینی کنید و رشد آن را هر ماه ببینید. این نه تنها باعث می گردد شما به برنامه ذخیره پولتان پایبند باشید، بلکه باعث می گردد بتوانید سریعا مسائل را شناسایی و مرتفع کنید.

هزینه هایتان را بر اساس بودجه تان تنظیم کنید

از بودجه تان به عنوان برنامه ای استفاده کنید که نسبت دخل و خرجتان را متناسب کند. این بدان معناست که شما در این برنامه نباید بیش از درآمدتان خرج داشته باشید. شما باید مقداری پول را برای موارد اضطراری و غیر معمول کنار بگذارید. مدیریت اقتصادی بر اساس بودجه به این معناست که شما برنامه ای تهیه می کنید که بر اساس آن می توانید چگونگی داشتن مقدار پول لازم در زمان لازم را پیش بینی کنید. بسکمک از افراد به بودجه نگاه بسیار منفی دارند. در واقع، بودجه به شما این آزادی را می دهد که برای آنچه می توانید هزینه کنید نه آنچه نمی توانید.

بدهی هایتان را برای جلوگیری از ناامیدی پرداخت کنید

سبک مدیریت اقتصادی در زندگی که شما نتوانید از پس آن برآیید، به مرور به شما ضربه خواهد زد. در مدیریت اقتصادی هوشمندانه همواره باید بدهی ها پرداخت گردد. این موضوع همچنین بدان معناست که دریافت وام، اجاره کردن و یا داشتن خط اعتباری بسیار بهتر از داشتن حجم زیادی از بدهی های غیرمنطقی نسبت به سطح اقتصادی شماست.

در صورتی که شما در شرایطی قرار دارید که بدهی های کنونیتان بیش از آن چیزیست که می توانید مدیریت کنید و استرس و نگرانی آن در حال ناامید کردن شماست، یک راه وجود دارد. احساس ناامیدی باعث می گردد شما به طور عینی گزینه هایی که در اختیار دارید را نتوانید آنالیز کنید بنابراین پیشنهاد می کنیم که از مشاوران اقتصادی برای آنالیز شرایطتتان کمک بگیرید. این مشاوران وظیفه شان کمک به شما است و این کمک قطعا به صورت محرمانه خواهد بود بنابراین هرگونه سوالی دارید آزادانه از آنها بپرسید. اگر این مشاوران نتوانند به شما کمک نمایند، قطعا کسانی را می شناسند که بتوانند به شما کمک برسانند.

از کارت نقدی خود به عنوان یک گلدان طلایی یاد نکنید

یک کارت نقدی، یک پول معمولی و یا یک گلدان طلا نیست. از این که بخواهید از کارت بانکی به عنوان ابزاری برای پرداخت هزینه های روزانه تان استفاده کنید به شدت پرهیز کنید. از این ابزار برای خرید های برنامه ریزی شده و هزینه های ناگهانی استفاده کنید. همچمنین در بودجه خود مقداری پول را برای پرداخت بدهی هایتان به صورت ماهیانه کنار بگذارید و اگر نتوانستید، از هزینه های دیگرتان برای پرداخت این پول هرچه سریعتر استفاده کنید.

مطمئن شوید که با بهترین قیمت خرید می کنید

شما می توانید قیمت های مختلف در فروشگاه های گوناگون را مقایسه کنید تا مطمئن شوید بهترین قیمت را خریداری نموده اید. حواستان به تخفیف ها بن های تخفیف و جایزین های ارزانتر باشد.

به ذخیره منظم پول پایبند باشید

سپرده گذاری در حسابی که از آن برای ذخیره پول استفاده می کنید به صورت ماهانه می تواند در ایجاد عادات اقتصادی سالم به شما کمک کند. حتما سعی کنید تا به این عادت صحیح و سالم اقتصادی پایبند باشید تا بتوانید در ذخیره سازی پول ها و رسیدن به اهدافتان پیروز ظاهر شوید.

شما چگونه درآمدتان را مدیریت می کنید؟ دیدگاه های خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.

برگرفته از: bettermoneyhabits و thebalance

منبع: setare.com
انتشار: 20 اسفند 1399 بروزرسانی: 20 اسفند 1399 گردآورنده: ayanketab.ir شناسه مطلب: 425

به "مدیریت پول؛ قدم به قدم و با روش های علمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدیریت پول؛ قدم به قدم و با روش های علمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید