پاکسازی معده با دمنوش گل محمدی
به گزارش آیان کتاب، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: گلبرگ های گل محمدی، اثر ملین دارد و معده را به خوبی پاکسازی می کند و مواد رطوبی را بیرون می ریزد و دمنوش مناسبی برای ماه مبارک رمضان است.
دکتر طیبه شاهی گفت: گـل محمدی با نام علمی Rosa damascena Mill. از خـانواده گل سرخ یا Rosaceace و از جنس Rosa بوده و حاوی ویتامین های A, B3, C, D وE می باشد.
وی مطرح نمود: یبوست یکی از بیماری های بسیار شایع در بین افراد جامعه است و تاثیرات خانوادگی و اجتماعی مهمی را سبب می شود، در روزه داری نیز حرکات دودی روده کاهش می یابد و یبوست شدت پیدا می نماید و یکی از مسائل شایع در ماه مبارک رمضان است که زمینه ساز بیماری های زیادی می شود.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: گلبرگ های گل محمدی، اثر ملین دارد و معده را به خوبی پاکسازی می کند و مواد رطوبی را بیرون می ریزد، از این جهت برای رفع یبوست بچه ها ، اشخاص مسن و بیماران در دوران نقاهت مصرف می شود.
وی با اشاره به این که غنچه های گل محمدی مقوی، مفرح و لطیف کننده اعضای بدن است، ضعف قلب را رفع می نماید و بوییدن آن سبب تقویت اعصاب و قلب می شود، بیان نمود: مطابق تحقیقات انجام شده جوشانده گلبرگ های گل محمدی مقدار آب و حجم مدفوع را افزایش می دهد و با نفوذ اسمزی مایع به لومن روده اثر ملینی خود را اعمال می نماید.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی مطرح نمود: در طب سنتی از گل محمدی به عنوان دفع کننده اخلاط مضر استفاده می شود. هم چنین به عنوان مصلح همراه با دوغ، ماست و مواد غذایی قابض استفاده می شود.
دکتر شاهی با بیان اینکه جهت استفاده از خواص گل محمدی و بهره گیری از آن در ماه مبارک رمضان می توان در وعده افطار به صورت دمنوش یا جوشانده میل شود، یادآور شد: استفاده از گلاب همراه با خاکشیر و تخم شربتی می تواند شربت ملین بسیار خوبی باشد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، وی اضافه نمود: از غنچه و گلاب گل محمدی گل قند تهیه می شود، که آرامبخش اعصاب بوده و باعث تقویت معده و قوا می شود.
منبع: همگردی