درست کنید و لذت ببرید!

به گزارش آیان کتاب، اگر هوس یک غذای محلی نموده اید، دست به کار شوید و شامی گیلانی را طبق دستور محلی ها درست کنید.

درست کنید و لذت ببرید!

به گزارش آیان کتاب، مواد لازم برای تهیه شامی گیلانی به توضیح زیر است:

گوشت گوسفند بدون چربی: 500 گرم

لپه: 500 گرم

فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم

پیاز: 1 عدد متوسط

آب: به مقدار کافی

تخم مرغ: 4 عدد درشت

زعفران دم کشیده: یک قاشق غذاخوری

روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه و دستور پخت شامی گیلانی:

1. برای تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی ابتدا باید لپه ها را خیس کنید. لپه ها باید در شامی حسابی له و ناپیدا شوند پس بهتر است لپه ها را چند ساعت در آب بخیسانید و چند بار هم آب آن ها را عوض کنید. بعد از چند ساعت خیس خوردن لپه ها، آن ها را بپزید. لپه ها باید خوب پخته شوند و بعد از پخت آبکش کنید. گوشت را هم بعد از شستن، بپزید. برای پختن گوشت یک عدد پیاز متوسط را به دو نیم تقسیم کنید. گوشت، پیاز و آب را در یک قابلمه بریزید و فلفل و زردچوبه هم به آن اضافه کنید. میزان آب باید به قدری باشد که در سرانجام پخت گوشت چیزی از آن باقی نمانده باشد. گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد گردد.

2. اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی های قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش ریش کنید و لپه ها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل گردد و لپه و گوشت از هم قابل تشخیص نباشند. اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس تخم مرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند. بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید. برای هر عدد شامی پوک گیلانی یا رشتی مقداری از مایه به اندازه یک گردو بردارید، کف دست گرد کنید و با انگشت یک سوارخ وسطش درست کنید. مقداری روغن مایع در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامی ها را در ماهیتابه بریزید سرخ کنید. وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید.

منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 آذر 1399 بروزرسانی: 21 آذر 1399 گردآورنده: ayanketab.ir شناسه مطلب: 252

به "درست کنید و لذت ببرید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درست کنید و لذت ببرید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید