ماهی و کاهش بیماری های قلبی و عروقی
به گزارش آیان کتاب، گوشت ماهی دارای پروتئین مرغوب یا قابلیت هضم آسان و ضریب هضمی 96 درصد می باشد . به دلیل وجود چربی امگاـ3 موجود در گوشت ماهی مصرف آن باعث کاهش مقدار چربی و کلسترول خون می گردد. تحقیقات نشان داده است که همزمان با کاهش یک درصد کلسترول خون ، مقدار احتمال بروز بیماری های قلبی دو درصد کاهش می یابد .
ماهی و کاهش بیماری های قلبی و عروقی
گوشت ماهی دارای پروتئین مرغوب یا قابلیت هضم آسان و ضریب هضمی 96 درصد می باشد . به علت وجود چربی امگاـ3 موجود در گوشت ماهی مصرف آن باعث کاهش میزان چربی و کلسترول خون می گردد. تحقیقات نشان داده است که همزمان با کاهش یک درصد کلسترول خون ، میزان احتمال بروز بیماری های قلبی دو درصد کاهش می یابد . گوشت ماهی حاوی 75 درصد آب ، 19 درصد پروتئین ، 5 درصد چربی و 1 درصد مواد معدنی می باشد . بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته ، مصرف ماهی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی (نیر تصلب شرائین ، فشار خون بالا ، ایست قلبی و حملات قلبی) ،سردردهای میگرنی ، اختلالات کلیوی ، سرطان های پستان و پروستات ، آرتریت روماتیسمی ، بیماری های پوستی ، اختلال حافظه ، بیماری های تنفسی (از قبیل آسم و آمفیزم) بسیار موثر است .روغن ماهی در کاهش تری گلسیرید و کلسترول مضر خون (LDL) موثر بوده و به علت وفور انواع ویتامین های پیریدوکسین ، نیاسین ، B12، ریبوفلاوین ، فولاسین و اسید پانتوتنیک می تواند عوارض ناشی از کمبود ویتامین های مذکور را بر طرف نماید . عناصر کمیاب از قبیل فلوئور، ید ، سلنیوم و غیره که مقادیر کم انها اثرات حیاتی در فعل و انفعالات زیستی دارد ، به میزان کافی در ایه یافت میگردد که از مهم ترین اثرات مفید آنها (خصوصا سلنیوم) جلوگیری از بروز انواع سرطان ها است . ایکوزاپنتاانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزاانوئیک اسید (DHA) اسید های چرب امگاـ3 موجود در روغن ماهی هستند که غلظت تری گلیسیرید پلاسما و کلسترول های مضر را به طور معنی داری کاهش می دهند و از سکته های قلبی و مغزی جلوگیری می کنند. از آن جا که ماهی و روغن ماهی از نظر اسیدهای چرب امگاـ3 غنی می باشد ، نقش مهمی بر ضد بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی ـ عروقی نشان داده است ، لذا برنامه ریزی صحیح آموزشی و مجذوب کننده برای مصرف ماهی توصیه می گردد. بدیهی است که ارتقاء آگاهی افراد می تواند اثربخشی خاصی برای شکل گیری عادات صحیح غذایی داشته باشد و سلامتی افراد را هم تضمین نماید.
منبع:دنیای تغذیه ،شماره ی 92
/ج
منبع: راسخون